Milyen edényt is kell használni indukciós főzőlaphoz? Olyat, aminek az aljához a mágnes erőteljesen odatapad. Ez elvileg lehet acélból készül, rozsdamentes acélből készült, illetve a régi hagyományos zománcozott lábos. A lényeg, hogy JÓL, ERŐSEN tapadjon az edény aljához a mágnes. Nekünk van olyan edényünk, amihez úgy lightosan, kicsit, de tapad a mágnes - ha rajta hagyjuk, nem hinném, hogy megtudná tartani a mégnes súlyát. Nos ez az edény NEM használható az indukciós főzőlaphoz, ezt a kerámia felületen tudnánk használni.
Amint azt a korábbi postokban is írtam, nyugodtan lehet kísérletezni az edényekkel. Ha nem hiszünk a mágnesnek, tegyünk az edénybe egy kis vizet, tegyük a lapra és indítsuk el. Ha használható az indukciós felülettel az edény, akkor elkezd melegedni majd forrni a víz. Ha viszont nem használható, akkor a lap automatikusan kikapcsol egy rövid idő után - szerintem másodpercek után.
Nekünk pár edényünk van csak, ami az indukciós lappal használható. Ilyen egy kukta, amit a főzőlaphoz adtak ajándékba - a kukta dobozán is írta, hogy induction vagy mit. Van egy régi zöld fazék, még édesanyámtól kaptuk, egy régi piros lábos - rizses lábos :-D - egy fehér szintes csupor, és egy kis lábos, ami piros. Ennyi az egész.
A teflonos sütőink és lábosaink nem működnek az indukciós lapon. Nem lehet sem üvegtálban sem pedig agyagedényben főzni.
3 megjegyzés:
Köszönöm! Segített!
A mágnes a biztos teszt. De nagyjából az összes alumínium kor előtti zománcozott (bonyhádi) és öntöttvas edény jól. A teflonosok között is van ilyen, csak azokon már külön van jelölve egy tekerccsel. Nekünk van teflonos. Jóval nehezebb az átlagosnál, mert vas, nem alumínium.
Szeretném megkérdezni: kerámialapos főzőlapnál használhatok-e jénai edényt? Mindenfélér felsorolnak, csak ezt nem.
Megjegyzés küldése