2009. október 8., csütörtök

Szervíz 2.

Ki kellett hívni a szervízes bácsit, mert a főzőlapot már be se lehetett kapcsolni. Ahogy bekapcsoltuk, rögtön kiverte a biztosítékot.

A szervíz most nagyon hamar reagált, másnap már jöttek is. A szerelő szerint túlmelegedés vagy az áramban egy tüske miatt kimentek dolgok a lapban, ezért kicserélte szinte az egész elektronikát benne, elvileg az alaplapját és valami izét még. Bocsánat, hogy nem írok pontos dolgokat, de nem voltam itthon, mikor dolgozott. Elvileg mindez 40 ezer forintba került volna, ha nem lett volna a három éves garancia, úgy hogy de jó, hogy három éves garanciába vettük.

Most tökéletesen működik a lap, ahogy rátesszük az edényt, rögtön be is kapcsol. A szerelő szerint ha az indukciós résznél bekapcsolásnál figurázik a főzőlap, nem indul időben, vagy ha bekapcsoljuk az egyik szemet utána pedig a másikat és ezek után az első kikapcsol, akkor mindenképp hívni kell a szerelőt és cseréltetni alkatrészt, mert ez a hiba már nem javul meg, csak tovább fokozódik.

Szóval, szervíz piros pont!!!

40 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!
Nekünk is ilyen főzőlapunk van. 2006.március óta használjuk, és most nyáron kezdett el hülyéskedni az indukciós rész. Októbertől használhatatlan volt. A szervízre vártunk 2-3 hetet. Sajnos nem volt pénzünk ( 3 gyerek, gyes ), hogy azonnal megcsináltassuk. Őszintén szólva ledöbbentem, hogy majdnem 50E a javítás. ( 37E vmennyi az a kütyü. ) Ráadásul jelezhették volna telefonon, mire készüljünk, mert a szerelő nem csinált semmit, csak rátett egy edényt a lapra, s azt tapasztalta, amit mi már bemondtunk...
Nekünk van szellőzés, csak sajna 3 éves garanciánk nincs. Viszont a kicserélendő alkatrészre is csak 1 év lesz! Ha 2-3 évente cserélni kell azt a lapocskát, elviszi azt a pénzt, amit megtakarítunk az indukciós rész használatával... Szóval valószínűleg 1* megcsináltatjuk, aztán ha hamar tönkremegy, világgá kürtöljük, az biztos! :(
Úgy gondolom, joggal várhatnánk, hogy egy tartós használati cikk min.10 évig működjön jól, és csak elvétve jelentkezzen ilyen meghibásodás.
Tudsz még olyanról, akinek hamar tönkrement?
Üdv, Szilvi

Unknown írta...

Én is 2006-ban vettem a fözőlapot .Alig használta 3-4 alkalommal,és máris le csapja a villanyórát. Szerintem ez egy nagy átverés!!! Valamit tenni kellene,hogy ne tuják az embereket így átverni!!

Vass Enikő írta...

Kedves Szilvia!

Elnézést a nagyon kései reakcióért, valamiért nem értesített a rendszer a bejegyzésről. A javítás sajnos valóban sok, szerintem a gond az, hogy nem apró alkatrészeket, hanem teljes panelt tudnak csak kicserélni... szerintem direkt csinálják.... Azóta nekünk nem volt gond, kicserélték és most a nyáron, a szellőzéssel meg mindennel, a nagy melegben is működött és működik gond nélkül. Remélem nem kell többet cserélni, mert akkor tényleg mi is megszívtuk :-D.

Minden jót!
veniko

Vass Enikő írta...

Kedves Ilona!

Ha kiveri a biztosítékot, lehet azzal van gond... ezek a főzőlapok hirtelen sok áramot vesznek fel, azt tudom... A régi albérletünkben annyira rossz volt az elektromos hálózat, hogy a mikrót és a porszívót egyszerre nem tudtam használni. Ja és tőled is elnézést a késői reakcióért, de nem küldött ez a fránya rendszer értesítést....

Unknown írta...

Sziasztok!

Mi 2 éve vettük. Az indukciós főzőlap hihetetlenül szeszélyes volt a kezdetektől. Csak az esetek kb 5%-ában tudtuk használni. Száraz volt az edény, letöröltük a főzőlapot, de nem segített. Vettünk 5-6 különböző "szuper indukciós" edényt, de az sem segített. Végül ma fel is mondta a szolgálatot: előbb sercegés, majd a biztosíték leverése, végül hangos pukkanással teljes csend. Jelzem, hogy a főzőlap miatt beszerelés előtt biztosítékot és vezetékeket cseréltünk a falban, hogy 4 főzőlap+sütő egyszerre tudjon működni maximális áramfelvétel mellett is. Garancia már nincs. Tényleg kérdéses, hogy érdemes-e 2 évente javíttatni?

Vass Enikő írta...

Szia Edit!

Hát sajnos mi is arra a sorsra jutottunk, hogy a lap egyik indukciós része elromlott, így lassan, de biztosan cserélni kell majd. NEm tudom mi lehet az oka annak, hogy ilyen keveset tartanak, talán arra tippelek, lehet gyermekcipőben jár a technológia.

Most egy olyan lapot néztünk ki, amihez öt év garanciát adnak... ez elég komolynak hangzik azért...

Schwanauer László írta...

Én jártas vagyok az indukciós lapok javításában,évek óta ezzel foglalkozom.Ismerem a fő tipushibákat.
Szivesen vállalom ezen termékek javítását.

schwanauer@freemail.hu

06 30 9127910

nandi írta...

Szia !
Nálunk négy évet bírt a 120ezres gép most kis panelt kell,kéne cserélni kb 45 ezres . Persze nem szellőzött rendesen 0 cm rés volt csak hátulról kapott levegőt. De a szerelő amikor beszerelte azt nem mondta hogy kell legalább 1cm rés pedig látta a konyhát hogy mi hogy van és nem tud szellőzni .Most gondolkodunk hogy mi legyen mert 4 évente veszünk főzőlapot ??? Az új alkatrészre fél év garit mondtak ami nagyon kevés. Pedig nagyon vigyáztunk rá és nagyon szeretjük!

Vass Enikő írta...

Kedves schwanauer !

Köszi a javaslatot, de bármennyire is furcsa, most már újból működik a kicsi indukciós karika is. Én már csak azt mondtam viccesen, hogy nyáron, a nagy melegben sztrájkol, ősszel és télen pedig elkezd újból dolgozni.

Úgy hogy egyelőre nem cserélünk, bár kíváncsi lennék a véleményedre, hogy ez a jelenség valóban a főzőlap halálának kezdetét jelenti? És mitől alakulhat ki?

Vass Enikő írta...

Kedves Nandi!

Hát igen, azért az ember elvárja, hogy 10-15 évet legalább működjön egy ilyen sokba kerülő gép....

vani75 írta...

Sziasztok!
3 éve vásárolt félindukciós tűzhelyem van nekem is ami azt jelenti,hogy két kör halogén kettő pedig indukciós amik ma délután minden előzmény nélkül elromlottak csak egy pukkanást hallottam és mire rájöttem leverte a biztosítékot ha újra bekapcsoltam újra leveri ,a halogének viszont működnek.
Nekünk a szellőzés az meg van oldva és nem is egy fázisra van kötve a sütővel hanem arányosan szét van osztva.Ha van még garancia a gépen de nem szakszerviz kötötte be megjavítják vajon garanciálisan ?Teljesen kétségbe vagyok esve az olvasottakon ,eddig abba bíztam talán valami apró hibája van .Mire számíthatok szerintetek?
Házilag ezek szerint nem javítható?

Schwanauer László írta...

Kedves vani75!
A készülék javítható!8-10ezer Ft-ból kijön.Énvállalnám a javítását.Ha érdeklődik írjon.
Én Bp.I.ker-ben lalom.

Email:schwanauer@freemail.hu

vani75 írta...

Kedves schwanauer !
Köszönöm ajánlatát ,valószínű élnék is vele ha nem volna köztünk 250km távolság.Ma hívtam a szervizet és majd kijönnek kíváncsian várom őket ,bár első kérdésük az volt ki kötötte be a gépet mondtam,hogy villany szerelő.Remélem nem fognak belekötni mivel tudtommal csak a gázkészülékeket kell szakszervizzel köttetni a garancia érvényesítéséhez.
Üdv:Vani75

nandi írta...

Kedves Schwanauer !

Küldtem neked Pü-t Még nem válaszoltál rá !
A kérdésem az hogy a fagor indukcios fözőlaphoz tudsz-e alkatrészt szerezni és az un kis panelt ki tudod-e cserélni ,és mennyiért?

Mert mint írtam elromlott és negyvenöt ezer lenne a javítása !
Hátha van aki jobb áron dolgozik mint a márkaszerviz,vagy lehet hogy a panelben is ki lehet cserélni a kis chipet,érzékelőt ell. stb.????
Ugyanis arra a következésre jutottam hogy max. 3év garanciát adnak a gyártók, egyelőre csak a svéd bútor áruház ad 5 évet, és 85000.- körül van a főzőlapjuk a négy indukciós, ami elég jó ár. Így 45000-ér biztos hogy nem javítatom meg.

Vass Enikő írta...

lassan fozolap javito muhelyt kell kinyissak, vagy legalabb jutalekot kerjek a kozvetitesert....

de schwanauer, tenyleg erdekel mennyi az annyi, mert kis szünet után az egyik indukciós karikánk újból nem működik... köszi

Schwanauer László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Schwanauer László írta...

Szia nandi! Az árakról nem írtam.
Átvizsgálás+vélemény:2ezer
Javítás 15 ezer alatt(ha jó a mikroprocessor)

nandi írta...

Szia Schwanauer !

A márka szerelő amikor megnézte illetve amikor elmondtuk neki hogy mi a problémánk akkor ő mondta hogy mivel nem tud szellőzni a főzőlap (nincs rés a munkalap és a sütő között)így nem tud szellőzni és emiatt ment tönkre az u.n kis panel aminek a cseréje 40ezer.
A hiba jelenség a következő.
A két indukciós lapot 5-ös fokozatra kapcsolom érzékeli az edényt elkezdi melegíteni majd egy perc múlva villog a kijelző és kikapcsol. Állítólag valami túlmelegszik és emiatt kapcsol ki.
Várom a véleményedet !
Üdv Nándi

Schwanauer László írta...

Egy indukciós lapban több hőérzékelő is van.Minden tekercs közepén 1-1 + a hűtőbordákon,melyeket egy ventillátor hűt.
Szerintem vagy ezek az érzékelők a hibásak vagy az indukciós tekercsek menetzárlatosak(ezáltal túlmelegszenek rövid idő alatt ésletilt arendszer.
Ezek az elsők amiket megnéznék.

Üdv!

nandi írta...

Szia Scwanauer !
Szeretnék érdeklődni hogy mikor tudsz időt szakítani hogy megnézd és megcsináld a főző lapunkat.
Üdv Nándi

nandi írta...

Szia Scwanauer !
várom a jelentkezésed a nullahatharmincnégynegyvenötharmincötötvenkilences számon !
üdv nandi

Schwanauer László írta...

Sziasztok!
Mindenkinek vállalok indukciós lap javítást kedvező áron.(0630 912 7910)

Attila írta...

Kedves Laci,

Köszönöm a javításban nyújtott segítséged! :)
Ha legközelebb elromlik, biztos téged hívunk először.

Üdv,
Attila

Petku írta...

Sziasztok

Nekem egy Gorenje főzőlapom van vagyis volt ki kellet cserélnem mert összetört rajta az üveglap.
Gyorsan kellet cselekedni így vennem kellet egy másikat.
De mivel ennek cserélhető az üveglapja szeretném megjavítani mert egyébként hibátlanul működik.
Tudnátok segíteni honnan tudnék rendelni üveglapot rá, vagy van valaki Sopron környékéről.
Típus:Gorenje SVK 32TS, modell:ECT300C
Köszönettel Peti

kari írta...

Üdv Mindenkinek!
egy Scholtés CI 86 I W típusú indukciós egybeépített tűzhelyhez keresek használati utasítást magyar, angol nyelven. Tud valaki segíteni?
Köszönettel: irka@freemail.hu

Vass Enikő írta...

Kari!

Hát nem egyszerű feladat... nézz szét a francia gyártó oldalán, hátha ott van... én egyszerű keresés után sajnos nem találtam semmit...

kari írta...

Köszönöm, meg is van!

Unknown írta...

Sziasztok!

Nekünk egy Fagor 5IFT-22 AL típusú VTI-64M típusszámú félig indukciós, félig kerámialapos főzőlapunk van, ami most kb 6 éves.

Az áramköre Copreci C42P015A9

3 éves korában hibás lett, főzés közben kikapcsolt.
El is vittem Gábor barátomhoz, hogy ugyan már mi lehet a baj?
A hiba oka, hogy az IGBT (háromlábú áramköri elem ami az alumínium hűtőre van rögzítve) túlmelegedett, és kidurrant, bár sosem jelzett túlmelegedést.
Megoldás: Az IGBT-k cseréje, szilikonos hővezető paszta alkalmazása az IGBT és a radiátor között (a nagy alutömb).

Ár, kb 6000 Huf

Most hogy 6 éves lett a szerkezet, elkezdett ismét rosszalkodni, hibajeleket nem mutatott, de egyre nehezebben indult el, illetve csak nagyobb fokozaton volt hajlandó működni, majd később egyáltalán nem.
Ismét elvittem Gábor barátomhoz a főzőlapot, ahol oszcilloszkópos módszerrel próbáltuk kitalálni a hiba okát.
Az egyik hiba az volt, hogy az alacsony feszültségű tápegység kondenzátorai az évek során kiszáradtak, és elveszítették kapacitásukat, így a vezérlőpanel nem kapott stabil 5V illetve 12V feszültséget. A kondenzátorok cseréje megoldotta a feszültségingadozást, de a hiba megmaradt. (a nagypanelen egy négyzet alakú tekercs a trafó, és a környező henger alakú áramköri elemek a kondik ezeket kell cserélni, illetve van mégegy kondi a ventilátor mellett is)
Ezen a spanyol oldalon aztán megszületett a megoldás:
http://reparatumismo.mforos.com/1726309/10828645-induccion-fagor-5ift-30s/
(google fordítóval értelmezhető)
A vezérlőpanelen is található 3 darab kondenzátor, aminek szintén feszültség szabályozó szerepe van, és szintén kiszáradhat.
Megoldás: ezek cseréje után a lap tökéletesen működik, jobb mint az eredeti.
Azért jobb mint az eredeti, mert:
Nagyobb teljesítményű IGBT-t kapott.
Az IGBT-k hűtését megsegíti a hővezető paszta.
A vezérlőpaneli kondit nagyobb feszültségszintűre cseréltük.

Kondenzátorok ára kb 500 Huf.

Sajnos képeket nem tudok beilleszteni.

Üdvözlettel,

Soma

Marika írta...

Segítséget találtam a konyhai gépek javításában, akinek szüksége lehet rá:
Kerámia főzőlap:
http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_nagygep/beepitheto_suto_fozolap/keramia_fozolap_hibas_elektronika_javitas_1740144290.html
Indukciós főzőlap:
http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_nagygep/beepitheto_suto_fozolap/indukcios_fozolapok_elektronika_javitas_1740149324.html
Sütők:
http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_nagygep/beepitheto_suto_fozolap/beepitheto_sutok_vezerlo_elektronika_javitas_1740158978.html
Kerámia üveglap felújítás:
http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_nagygep/beepitheto_suto_fozolap/keramia_fozolap_felulet_polirozas_1740178271.html
Remélem segíthettem.
Szép napot mindenkinek!
Marika

Unknown írta...

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, mert semmit sem találtam róla a neten.
A főzőlap legtöbbet használt részén lekopott a "bevonat", a feketéhez képest világosabb a szine, emiatt a hőt nem adja úgy át az edénynek, érezhetően lassabban melegednek ott a dolgok. Van erre valami bevonat spray vagy valami hasonló megoldás, amitől újra megfelelővé válna a hőátadás?
bocs, ha nagyon laikusan hangzott a kérdés, de remélem érthető
köszi
Robi

Schwanauer László írta...

Továbbra is vállalom indukciós és elektromos főzőlapok javítását.
Tel.:06 30 912 7910

Trepák írta...

Üdv
Milyen fözőlapot javasoltok megvásárlásra ami megbízható és nem 3-400 ezer ft.

Unknown írta...

Tisztelt Olvasó!

A TEKA IB64 típusú indukciós főzőlapom elromlott, természetesen garancia idő leteltével.
A főzőlapot bevittem a márkaszervizbe. Három nap múlva hívtak, és 5.000.-Ft-ért megállapították, hogy 100.000.-Ft+munkadíj+ÁFA ellenében meg tudják javítani, ami az eredeti vételárnak felel meg!

Kifizettem a bevizsgálási díjat és hazavittem a "rossz" főzőlapot.

Miközben a neten kerestem új főzőlapot, rátaláltam erre a fórumra.

Gondoltam egy próbálkozás még belefér, ezért felhívtam Schwanauer urat, aki azt állította, hogy 90%-hogy a főzőlapot meg tudja javítani pár ezer forintos alkatrész cseréjével.

Végül akkor győzött meg, amikor kijelentette azt, hogy sikertelen javítás esetén nem kér semmit sem, nála nincs "bevizsgálási díj"!

Schwanauer úr csodát tett, a főzőlapot egy óra alatt megjavított, ami ugyanúgy működik mint új korában, ha nem jobban!

Az eset konklúzióját mindenki maga vonja le!



Unknown írta...

Nekem van egy Teka TYP FGKST 58 14-07.1 indukciós főzőlapom. E3- as hibakodot ir ki. Bekapcsolom, kiirja a hibakodot, és kikapcsol. Csak a legnagyobb lappal van igy, a többi 3 rendesen mükődik. Mi lehet a hiba?

Unknown írta...

Mindíg a legrosszabb időben...
Ígérem utána nézek,de eléggé sok a dolgom.
Én Budapesten, Zuglóban élek.
Hol található a főzőlap?

Unknown írta...

Mindíg a legrosszabb időben...
Ígérem utána nézek,de eléggé sok a dolgom.
Én Budapesten, Zuglóban élek.
Hol található a főzőlap?

Unknown írta...

Pécsen vagyok, de járok Pesten . Volt kinnt egy szervizes és megállapitotta hogy proceszzorával van baj.

Unknown írta...

25-30 ezret mondott hogy kb annyi lesz a hibás 1 db főzőlap cseréje. Mert nem lehet cserélni a prociját állitólag.

Schwanauer László írta...

Még mindíg vállalok javításokat!
Schwanauer László

06 30 912 7910

patakigs írta...

Tisztelt Schwanauer Úr!
A tel. száma nem működik. Foglalkozik még javítással?