2011. augusztus 29., hétfő

Teflon edény jó az indukciós főzőlaphoz?

Egy régi hozzászólásban kérdezte egyik olvasó, hogy a teflon edény jó-e az indukciós főzőlaphoz. Erre nekem az a válaszom, hogy nem a teflon tartalma miatt, hanem ha van benne vas vagy nincs, attól jó.

Az a tapasztalat, hogy az eredeti-eredeti márkás ás drága Teflon az jó - rátapad a mágnes - de néha a lap nehezen érzékeli, ezért a karika szélén kívülre kell húzzam, hogy beinduljon a lap.

Van egy másik teflonos edényem, az régebbi és szerintem nem is eredeti Teflon, nos arra nem ragad a mágnes, és nem is működik az indukciós lappal.

Vagyis: ha a teflonos edényre rátapad a mágnes, akkor működik az indukciós lappal, ha nem tapad rá, akkor nem működik a lappal. Ennyi.

2011. augusztus 28., vasárnap

Elromlott újra a főzőlap

Már vagy egy hónapja újból nem működik az egyik indukciós karika - a kisebbik, ezt szoktuk gyakrabban használni. Korábban már volt hasonló hiba, akkor az egész elektronikát kicserélték - garanciálisan - egyébként 50 ezer forintunkba került volna. Most azon gondolkodunk, hogy lecseréljük ezt a lapot, az Ikeában öt éves garanciával adnak ilyen lapokat, lehet az lesz a választás....

Szóval a következő főzőlap nem Fagor lesz. Nektek milyen van? Milyen vegyünk? Milyet ne vegyünk?
Mit javasoltok???