2009. október 31., szombat

Indukciós főzőlap és a meleg

Korább írtam, hogy vizes edényekkel nem működik az indukciós lap. Nos ez nem igaz. Akkor ment ki az indukciós része a lapnak, és ez is csak egy tünet volt. Visszagondolva, a lap nyáron, a nagy melegben romlott el, így valószínűsíthető, hogy a meleg okozta az indukciós rész kiégését. Ezért kicsit átalakítjuk most a főzőlap alatti fiókokat, nagyobb rést hagyunk a szellőzésnek.

Ezért azt tudom javasolni mindenkinek, a beépített főzőlapoknál ne spóroljatok a szellőző hellyel.

2009. október 9., péntek

Indukciós edények - folytatás

Vásárolnunk kellett indukciós edényeket, mert már nem volt elég, ami volt. Az Ikeában 365+ családból két edényt vettünk, most már nem is látom őket a bútoros weboldalán. Nagyon szeretjük őket, belül mércézve vannak, ami nekem, még mindig kezdő szakácsnak nagyon is megfelel. Még kell vennünk, mert az egyiket befogtuk olajsütő edénynek, úgy hogy végül is egy az ami szabadon felhasználható.

Ehhez hasonló edényeket vettünk, a mieinknek nincs ilyen hosszú nyelük.

2009. október 8., csütörtök

Szervíz 2.

Ki kellett hívni a szervízes bácsit, mert a főzőlapot már be se lehetett kapcsolni. Ahogy bekapcsoltuk, rögtön kiverte a biztosítékot.

A szervíz most nagyon hamar reagált, másnap már jöttek is. A szerelő szerint túlmelegedés vagy az áramban egy tüske miatt kimentek dolgok a lapban, ezért kicserélte szinte az egész elektronikát benne, elvileg az alaplapját és valami izét még. Bocsánat, hogy nem írok pontos dolgokat, de nem voltam itthon, mikor dolgozott. Elvileg mindez 40 ezer forintba került volna, ha nem lett volna a három éves garancia, úgy hogy de jó, hogy három éves garanciába vettük.

Most tökéletesen működik a lap, ahogy rátesszük az edényt, rögtön be is kapcsol. A szerelő szerint ha az indukciós résznél bekapcsolásnál figurázik a főzőlap, nem indul időben, vagy ha bekapcsoljuk az egyik szemet utána pedig a másikat és ezek után az első kikapcsol, akkor mindenképp hívni kell a szerelőt és cseréltetni alkatrészt, mert ez a hiba már nem javul meg, csak tovább fokozódik.

Szóval, szervíz piros pont!!!